Dr. Pénzes György

Mylord Carthago

Mylord Carthago

2000, 171 cm, szürke, SF (francia hátasló)

Ár:  2850 Euro+ÁFA  /3 ciklus    Visszajár ha üres:   2400 Euro+ÁFA      Elvitelre: ugyanaz

Spermaminőség:

Carthago Capitol Capitano
Folia
Perra Calando I
Kerrin
Frangande de Chalus Jalisco B Alme
Tanagra
Nifrane Fury de la Cense
Ifrane

Kiváló ugróképesség, stílus, intelligencia, azaz Mylord Carthago.

2014. évi nyugdíjazása előtt a világ legjobb, élvonalbeli ugróménjei közé tartozott, továbbá a legkeresettebb fedezőménné vált Franciaországban.

Eredményei:

A tehetséges Mylord Carthago már fiatalon magára vonta a díjugrató elit figyelmét.
A Lanakenben megrendezett Fiatal Lovak Világbajnokságán 4, 5 és 6 éves korában is egyaránt helyezett volt, majd 7 évesen az előkelő negyedik helyen végzett.

A későbbiekben irigylésre méltó karriert járt be örökös lovasával, Penelopé Leprevost-val. A páros  2004 és 2012 között számos kiváló eredményt ért el, többek között a francia csapat tagjaként ezüst érmet szereztek a 2011-es madridi Európa bajnokságon, döntősek voltak 2004-ben a genevai FEI Világkupán és résztvevői voltak a londoni olimpiának. Számtalan CSI5* Nagydíjban elért sikerrel büszkélkedhetnek, nyertesek Helsinkiben, Bécsben és Párizsban, másodikak Gijonban, La Bauleben, Rotterdamban és Chantillyban, 2012-ben pedig Aachenben a nemzetek díja győztesei voltak.

Apjának, a Capitol I apaságú Carthagonak hatalmas sikere volt mind a tenyésztésben, mind pedig a versenyzésben. Több éven keresztül a világ 20 legjobb ugróörökítője közé tartozott, lovasával Atlantában 11. helyen végzett az olimpián, majd a holland csapat tagjaként részvevője volt a sydneyi világjátékoknak is.

Anyja, Fragrance de Chalusse is nemzetközi díjugrató versenyek résztvevője volt, három kiváló ménutódot adott a világnak: Mylord Carthagot, Norton d’Eolet és Bamako de Muzet. Anyai vonala a Selle Francias fajta egyik legkiválóbbja, olyan híres méneket sorakoztat, mint például Jalisco B és Morgat.

Utódai:

Mylord 2005-ben kezdte meg tenyészkarrierét, első utódai már feltűnnek a nemzetközi ugrósport porondján. Eddig közel 20 fiát ismerték el fedezőménként.  

Híresebb utódai:

Timon d’Aure 6 évesen a franciaországi Fiatal Lovak Bajokságának győztese.

Fedezőménutódai Valmy de la Lande, Ugo du Marquet, Tamerlan du Poncel 140 illetve 150 cm-en versenyeznek.

Mylord Carhago egy igazán modern mén, intelligens, kitűnő jármódokkal rendelkezik és jó stílusban ugrik. Kiválóan örökíti jó temperamentumát, ugrótechnikáját, óvatosságát és korrekt felépítését.

Képek:
Mylord Carthago
Videók:

Mylord Carhago:     
https://www.youtube.com/watch?v=CeiNwNIQjuY&t=125s

fia, Valmy de la Lande:

https://www.youtube.com/watch?v=snz-R2jtggA

Kategóriák