Dr. Pénzes György

Contendro I

1997. 165 cm, sötétpej, holsteini

Spermaminőség:

Contender Calypso II Cor de la Bryere
Tabelle
Gofine Ramiro
Cita
Bravo Reichsgraf Rinaldo
Ophella
Ofarim Rasputin
Holle

Az egyik legnagyszerűbb, ma élő ugróörökítőként számontartott Contendro I két éve vezeti a WBFSH – military sportban legsikeresebb utódokkal rendelkező mének ranglistáját.

1999-ben prémium ménné nyílvánították Holstein-ban, majd a következő évben megnyerte a mének teljesítményvizsgáját Adelheidsdorfban, 2001-ben helyezett a holseini bajnokságban és jelölték a Buneschampionátra. A mén már fiatal korában annyira népszerűvé vált a tenyésztők körében, hogy tenyészkarrierje mellett nem jutott ideje versenyzésre, ám ha mégis pályára lépett, mindig díjjal tért haza.

Apai ágon felmenői között az ugróló tenyésztés olyan nagy nevei sorakoznak, mint Contender, Calypsyo II, Cor de la Bryere és Ramiro Z.
Anyja, Bravo négy fedezőmént adott a világnak.  Lánya BB Caretana, Contendro I teljes testvére nemzetközi ugróversenyek résztvevője.

Rendkívül jó benyomást keltő utódai világszerte közkedveltek, az aukciókon nagy sikereket érnek el. 2010-es évben a Verden-i lóárverésen 4.6 millió Euró értékben kerültek eladásra a csikói, ez a legmagasabb összeg, amit ugró mén utódaiért valaha is fizettek a hannoveri árverésen. Eddig több, mint 30 ménutódja rendelkezik fedeztetési engedéllyel.

Ismertebb utódai:
  • Codex One nemzetközi élvonalban versenyez, többek között megnyerte a Stuttgart-i díjugrató világkupát
  • Charming Boy-t 2005-ben az oldenburgi ménkörung Chamionjává válaszották, ugyanebben az évben lánya, Con Pleasure az OS Chamion kancája lett
  • Captain Fire,  az 5 éves ugrólovak között 2006-ban megnyerte Bundeschampionat-ot, később nagydíjak eredményes résztvevőjévé vált
  • Cascada, Catalina és Cortina nevű kancautódai a 2006-os Verden-i szabadonugró versenyen halmoztak sikereket
Videók:

https://www.youtube.com/watch?v=QtUGC6AOcBo

Kategóriák