Dr. Pénzes György

Comme il Faut

Comme il Faut​

2005. 165 cm, pej, wesztfáliai

Ár:  1500 Euro+ÁFA  /1 ciklus   Visszajár ha üres: 700 Euro+ÁFA        Elvitelre: 750 Euro+ÁFA / 1 szalma, visszatérítés nincs

Spermaminőség: gyenge

Cornet Obolensky Clinton Corrado I
Urle
Rabanna Van Costersveld Heartbreaker
Hollvea Van Costersveld
Ratina Z Ramiro Z Raimond
Valine
Argentina Z Alme
Heureka Z

Pályafutása kezdetétől fogva látható volt, hogy Comme il Faut egy igazán kiváló képességekkel megáldott mén, mivel tehetségének meglétét már fiatal korában a nemzetközi díjugrató porondon bizonyította.

Karrierje remekül indult, 2010-ben az öt évesek második helyezettje volt a Fiatal Lovak Világbajnokságán Lanakenben.

Eredményei:

Miután fiatal osztályban igen jól teljesített, már egy év múlva nagy pályára lépett, a Global Champions Tour londoni Nagydíjában indult.

2013-ban és 1014-ben szép eredményeket ért el 7/8 éves kategóriában, valamint 2014-ben második helyezett lett Paderborn*** 1,50 m magas pályáján és a dortmundi Nagydíjról is ezüsttel tért haza.

2015-ben Marcus Ehninggel a nyergében harmadik helyezettek a rotterdami CSIO5* 160 cm-re kiírt versenyszámában, Nagydíjban harmadikak a Longines Global Champions Tour római állomásán, negyedikek az oszlói Világkupa fordulóban és hatodik helyezettek Helsinkiben a Világkupán.

Marchus Ehning és Comme il Faut 2016-ban, Bécsben a Longines GCT CSI5* 1,60 m-es pályáján első helyezést ért el. 

Apja, a kínálatunkban is megtalálható, szenzációs Cornet Obolensky már 9 éves korában olimpián versenyzett. A szürke mén számtalan GST, Világkupa, Nagydíj és Nemzetek díja győzelemmel, illetve helyezéssel büszkélkedhet, ezidáig 74 fedezőménutódja van.

Anyja Ratina Z talán minden idők egyik leghíresebb, legszemrevalóbb és legelismertebb ugrólova. A barcelonai olimpián 1992-ben fantasztikus teljesítményt nyújtva egy arany és egy ezüstérmet szerzett, majd lovasával 1996-ban az atlantai olimpiáról szintén aranyéremmel térhettek haza. 1993-ban Világkupagyőztes Aachenben, ’94-ben Dan Haaggal aranyat szerez a világbajnokságon, majd 1997-ben két aranyat nyernek az Európa-bajnokságon Mannheimben.

Anyai nagyapja Ramiro Z a lovassport és a lótenyésztés egyik legnagyobb alakja volt, éveken keresztül uralta a díjugrató versenyeket, ahol csak feltűnt, ott helyezést ért el. Tenyésztésben betöltött szerepét mi sem tükrözi jobban, mint hogy 60 fedezőmén utódja révén örökre beírta magát az európai méneskönyvekbe.

Utódai:

Comme Il Faut fiatal kora ellenére sok fedeztetési engedélyt kapott ménutóddal rendelkezik. Már első csikó évjárataiban találunk apjuk tehetségét megörökölt lovakat, mint például: Comme Le Père, Corsari Van de Helle, Coronet d’Honneur, Carion.

Híresebb utódai:

  • Comilfo Plus Z a Fiatal Lovak Világbajnokságán 5. helyezést ért el a 6 évesek versenyében.
  • Call me Carl harmadik helyezett a francia bajnokság 5 évesei között
  • Comme Prévu 2015-ben a wesztfáliai ménkörüngon prémium minősítést kapott Come Di Seve a münsteri ménvizsga prémium ménje
  • Hermantico a 2015-ös KWPN ménvizsga nyertes ménje
Comme il Faut videói:
Utódok videói:

Comilfo Plus Z: https://www.youtube.com/watch?v=bJnb6LTMtoU

Cornet d’Honneur: https://www.youtube.com/watch?v=Qz_oDBWSVfQ

Hermantico: https://www.youtube.com/watch?v=POF9x48lL3s

Kategóriák