Dr. Pénzes György

Cardento

Cardento

1992. 172 cm, szürke, holsteini

Spermaminőség: közepes

Capitol I Capitano Corporal
Retina
Folia Maximus
Vase
B-Estelle Lord Ladykiller xx
Viola
Restelle Sacramento Song xx
Estelle

Cardento, az európa-bajnoki, világbajnoki és olimpiai ezüstérmes legenda.

2010 óta a WBFSH ranglista top 50 ugróörökítője között szerepel, 2014-től pedig a lista előkelő top 15, utóbbi években top 10 ménje közé tartozik.

Eredményei:

A mén a legkiemelkedőbb színvonalon teljesített az ugrósportban, ezüstérmet szerzett Európa-Bajnokságon, világbajnokságon és olimpián is. Nemzetekdíja győztes Rómában, Drammanban és Ikastben, Nagydíjgyőztes többek között Holteben, Helsingborgban, Angelholmban, Gerában és kétszer Kungsbackaban, 6. helyezett a göteborgi Világkupa Selejtezőn és a stockholmi Nagydíjban.

Pedigreeben a német és egyben a világ ugróló tenyésztésének legmeghatározóbb alakjaival találkozunk. Apai vonalán Capitol I, Capitano, anyai vonalán Lord, Ladykiller xx és Sacramento Song xx sorakoznak.

Cardento
Utódai:

Leszármazottjai sikere alapján méltán állítható, hogy tenyész teljesítménye első osztályú, amit mi sem tükröz jobban, minthogy a 2014-es Lovas Világjátékokon nem kevesebb, mint 6 utódja vett részt díjugratásban (Carisma, Celestine, Cafino, Duke of Carnaval, Matrix és Zilverstar VDL). Jelenleg 31 elfogadott fedezőmén utódja van.

Híresebb utódai:

  • Carrera VDL megnyerte a De woldeni Nagydíjat, 2. lett az Oldenburgban rendezett Nagydíjon és 4. helyen végzett a maastrichti Nagydíjban.
  • Vatson Sitte győzött az arezzoi és a lieri Nagydíjban, valamint első helyen végzett az arrezzói Nemzetek díjában.
  • Carisma a Junior Európa-bajnokság championja
  • lányai, Fame VDL és Fantasy BB mindketten 380.000 Euroért keltek el elit árverésen
  • számos utódja szerepelt sikeresen a lanakeni Fiatal Lovak Bajnokságán
  • nagydíjak világából ismert utódai: Corporal VDL, Ardenco, Vatson Sitte, Caspar, Cornetto, Udento VDL, Caribo, Calvin Klein, Calingka, Bellefleur, Check Picobell Z, Carat, Cisco Damaskus, Quarto Mail, stb.

Utódai teljesítménye alapján Cardentot „Elit” jelzővel tüntették ki, ötször nyerte el a Tenyésztők Trófeáját és Svédországban kétszer is az Év Lovává választották.

Cardento videói:
Utódok videói:

Carisma: https://www.youtube.com/watch?v=O15tbJiPmuc

Quarto Mail: https://www.youtube.com/watch?v=YxPWNm9odNY

Caramell KS: https://www.youtube.com/watch?v=aKHFhg0pxC0

Carrera VDL: https://www.youtube.com/watch?v=rntPawa5K8Y

Kategóriák