Dr. Pénzes György

Big Star

Big Star

2003, 172 cm, pej, KWPN (holland sportló)

Spermaminőség: kiváló

Quick Star Galoubet A Alme Z
Viti
Stella Nithard X
Flora
Jolanda Nimmendor Farn
Ramonaa
Elysette Ramiro Z
Paerel

Big Star a világ egyik legkiválóbb ugrólova, aki számos, nagy jelentőségű győzelemmel büszkélkedhet, beleértve két olimpiai első helyezését. Lovasa, a híres Nick Skelton ekképp nyilatkozott róla: „Big Star a legjobb ló, akit valaha lovagoltam”.

Megjegyzendő, hogy ez a kiváló mén remekül adja át utódainak atletikus külsejét és hihetetlen temperamentumát, így remek választás valamennyi ugró kancára.

Big Star az igazi XXI. századi csúcs mén, aki szenzációs teljesítményt nyújtva a 2016-os riói olimpián egyéni arany érmet szerzett, négy évvel azután, hogy a londoni olimpián csapatával győzedelmeskedett. Tiszta ugrásaival, hibátlan köreivel és magabiztos teljesítményével világszerte nagy sikert aratott. Big Start 2012-ben az év KWPN lovává választották, miután megnyerte a CSI4* Antwerpen, CSI5* Aachen és CSI5* Hamburg Nagydíjat és arannyal tért haza a londoni világjátékokról. 2013-ban a mén ismét bebizonyította, hogy ő a világ legjobb ugrólova, aranyat nyert a Rolex Nagydíjban Aachenben és CSI5* Piazza di Roma Nagydíjban.    

Apja, Quick Star nemzetközi lovas berkekben szintén nem szorul bemutatásra. 2013-ban a WBFSH ugróörökítők ranglistájának harmadik helyére sorolták. Quick Star nyergében szerzett győzelmekkel kezdődött Meredith Michaels-Beerbaum irigylésre méltó karrierje. Big Star apai nagyapja, Galoubet A nem csak a WBFSH ranglista 3. Quick Star, hanem ugyan ezen lista 5.helyezettjének, Baloubet Du Rouetnek is az apja.

Big Star anyja, Jolanda szintén sikeres sportló volt, nehéz kategóriában versenyzett díjugratásban. Apját, Nimmerdort a híres VDL istálló alapítóménjeként ismerik világszerte és elismerve kiválóságát 2000-ben „az évezred ménjének” választották.

Big Star
Utódai:

Big Star a csúcsminőség és a remek vérvonal megtestesítője, utódai hozzá hasonlóan kiváló egyedei korunk versenyló társadalmának.           
2011-ben fia, E-Star engedélyt kapott a KWPN ménvizsgán,  Big Star Jr. nevű utódja pedig a Zangersheide által került elfogadásra ugyan ebben az évben. Mindkét ménnek 2012-ben születtek első csikói, akik mára kezdik ígéretesnek mutatkozó pályafutásukat.

Képek:

Big Star

http://www.stallionai.co.uk/wp-content/uploads/2014/04/Big-Star-Conformation-Resized.jpg

http://www.stallionai.co.uk/wp-content/uploads/2014/04/Big-Star-2-Resized.jpg

Utódok:

Big Star Jr. http://www.horsevideo.nl/wp-content/uploads/2014/06/Big-Star-Junior-met-Michael-Greeve-20141.jpg

Babe W Z https://eqwo.net/wp-content/uploads/2015/01/BabeWZ_cJumpingTalentSaleAmsterdam.jpg  

E Star http://www.staleverse.nl/userfiles/image/e-star-ga26144.jpeg

Videók:

Big Star

Utódok:

Big Star Jr. https://www.youtube.com/watch?v=xNrawt_SnXo

E-Star https://www.youtube.com/watch?v=hbsDBxsGFDo

Babe W Z https://www.youtube.com/watch?v=CJRnYkOhdB0

Kategóriák