Dr. Pénzes György

Belissimo M

Belissimo M

1999. 170 cm, sötétsérga, rheinlander

Spermaminőség:

Beltain Bolero Black Sky xx
Baronesse
SPS Gaenseliesel Grande
Marbel
SPS Roxa Romadour II Romulus I
SPS Gunda
Lady Lucius xx
Welfe

A rajnai alapítómént, Belissimo NRW-t a díjlótenyésztők szívének királyaként szokás emlegetni. Belissimo értékét nem csak a nemzetközi Nagydíjak négyszögeiben nyújtott remek teljesítménye mutatja, hanem kitűnő örökítőképessége, utódainak fantasztikus minősége is.

Belissimo sportkarrierje álomszerűnek tűnik, a kezdetek kezdetekor a legmagasabb áron került értékesítésre az elit aukción, majd rekordteljesítménnyel megnyerte a ménvizsgáját, országos bajnok és a fiatal lovak világbajnokságán döntős résztvevő volt. 2011-ben sérüléséből fakadó hosszabb kihagyás után tért vissza az „S”-osztályos élsportba és ausztrál lovasával, Hayley Beresforddal többször volt helyezett.

2012-es londoni olimpiára a legjobb Ausztráliát képviselő lóként kvalifikálta magát, de végül  nem indult. Pályafutása alatt számtalanszor volt győztes illetve helyezett nagydíjakban. 2013-ban nyugdíjazták a sportból és a tenyésztők legnagyobb örömére visszakerült Németországba.

Apja, Beltain a legkiválóbb hannoveri kancacsaládok leszármazottja, sikeres nehézosztályos díjló volt. Beltain anyja teljes testvére a cellei ménes két neves ménjének, Garibaldi I és II-nek, valamint ő a nagyanyja Wolkenstein I és II-nek.

Anyai nagyapja, Romadour II az apja a felejthetetlen Rembrandtnak, aki nem csak korának legsikeresebb díjlova volt, de olyan utódokat hagyott hátra mint fia, Rosenkavalier és unokája, Rubinstein. Romadour II-t az egyik legértékesebb díjlócsalád, az „R” vonal alapítóménjeként jegyezzük. A sötétsárga mén utódai számára kiváló küllemet,nagyszerű lovagolhatóságot és atletikus felépítést örökít, ezzel pedig világszerte elnyerte a tenyésztők szimpátiáját.

Utódok

Mára 60 fedezőmén utódja van, közülük kilencen megnyerték a ménvizsgájukat, négyen pedig második helyezettek lettek. 85 prémium minősítésű kanca utódja közül Hannoverben, Westfáliában, a Rajna-vidéken és Bajorországban többen bajnokok voltak. Számos utója versenyez nemzetközi nehézoszályos díjlovagló versenyken.

  • leghíresebb fia, Callaho’s Benicio megnyerte a 30 napos ménkiválasztást, majd 4 évesen a warendorfi Bundeschampionatot is. 6 éves korában kis kitérő után visszatért Németországba, ahol ismét korosztályának bajnoka lett.
  • lánya, Belandra 572,000 Euro értékben cserélt gazdát egy 2011-es árverésen
  • Bella Rose nevű lánya Isabell Werthtel többszörösen nagydíj győztes Németországban
Képek:

Utódok

Callaho’s Benicio

http://www.superiorequinesires.com/cmsAdmin/uploads/callahobenicio-1.jpg

Bella Rose:

http://www.dressage-news.com/wp-content/uploads/2013/05/Isabell-Werth-Bella-Rose-IMG_2912.jpg

Videók:

Belissimo

Utódok

Callaho’s Benicio

https://www.youtube.com/watch?v=8zQZGh0O8ps&t=13s

Bella Rose

https://www.youtube.com/watch?v=e6PmUh8TxNo

Barclay

csikó https://www.youtube.com/watch?v=MmU7k0znWYk

Kategóriák